Horeca & Food Inspiratie Venray staat in de startblokken

03 maart 2017

De vernieuwde Horeca & Food Inspiratie Venray opent deze maand haar deuren voor duizenden horecaprofessionals. In samenwerking met prominente horecapartijen is het concept dit jaar geprofessionaliseerd. Met ruimte voor ambacht, interactie en beleving op diverse pleinen en een kwalitatief kennisprogramma met de inbreng van lokale en regionale horecabedrijven. 

“Er is een professionaliseringsslag gemaakt met deze horecabeurs”, zegt Rinda Woerlee namens de organisatie. “We hebben nadrukkelijk de branche opgezocht om te onderzoeken waar behoefte aan is. Om hier antwoord op te krijgen, zijn wij samenwerkingsverbanden aangegaan met branchepartijen. Denk aan HANOS, Metos, Double M Audio Video Consultants, Boels, Vers Cuisine, Hagu, Kywie, Edelbrons, Miko Koffie en Latizz van FrieslandCampina. Zij hebben ons voortdurend voorzien van kennis en advies zodat deze horecabeurs de markt zo goed mogelijk gaat bedienen.”

 

Daarnaast is de volledige beursvloerindeling op de schop gegaan. De vloer is nu opgedeeld in clusters: interieur, snack, food, non-food en divers. Bovendien zijn er twee kookarena’s, een foodmarket, een bierproefplein, een bier- en drankenplein en een vacaturewand die door iedereen (exposant en bezoeker) is te gebruiken.

 

De kracht van culinair Limburg

Het kwalitatieve kennisprogramma van Horeca & Food Inspiratie Venray bestaat onder meer uit livedemonstraties van lokale chef-koks op het Streekgastronomieplein. Hier wordt de kracht en kwaliteit van culinair Limburg gedemonstreerd. “Deze regio ademt liefde voor het vak. Met dit plein willen we de regio Limburg een platform bieden om hun culinaire kunsten te laten zien aan de rest van Nederland”, aldus Woerlee. Meerdere regionale horecabedrijven zijn actief op het Streekgastronomieplein: Culinair Creatief, a Belle, Hotel & Brasserie de Zwaan, Hulsman, Lion d’Or, Hoeve de Boogaard, Brasserie‘54, Bij Christoffel, Samen, De Perdstal en Lucki Pijpers (2e geworden met Amuse Prijs Nederland 2016).

 

Op beursdag 2 vindt van 15.30 tot 17.00 uur Het Ronde Tafel Gesprek plaats met prominente horecabedrijven en brancheprofessionals: Bavaria, Hanos, Imagro, ROC de Leijgraaf, Theaterhotel Venlo, Proeflokaal Goesting en de stichting Smaak zit tussen je oren. Oftewel; authentiek ondernemerschap versus nieuwe denkwijzen. Deze partijen gaan discussiëren over actuele thema’s, zoals het gebruik van social media en het belang van vakbeurzen. Bezoekers kunnen vooraf vragen insturen naar rindawoerlee@evenementenhal.nl. De tafelvoorzitter maakt de definitieve selectie.  

 

Aandacht voor scholieren

Daarnaast bestaat het programma uit wedstrijden voor scholieren. Er is op beursdag 1 een Young Talent Award. Verschillende scholen nemen deel aan deze wedstrijd: Cas Spijkers Academie Boxmeer, ROC de Leijgraaf Cuijk, Summa Collega Eindhoven en Gilde Opleidingen Venlo. Er is op beursdag 2 ook een BBL Kookwedstrijd.

 

Het omvangrijke programma telt ook meerdere kennissessies van Koninklijke Horeca Nederland en ROC de Leijgraaf. Gastvrijheid in bedrijf biedt op haar eigen stand workshops aan en Van der Valk Opleidingen geeft op de woensdag (leerlingen-dag) een presentatie. Verder zijn er ieder anderhalf uur proeverijen op het Bierproefplein en organiseren Sweets & Zo en Lucki Pijpers op de laatste beursdag interactieve kookclinics. Het complete programma is te vinden op www.evenementenhal.nl/horeca.

 

Beursdata Horeca & Food Inspiratie Venray

Horeca & Food Inspiratie Venray is een platform voor exposanten uit de horeca, catering, gastronomie, foodservice en fastservice. De aankomende editie van Horeca & Food Inspiratie in Evenementenhal Venray vindt plaats op 20, 21 en 22 maart 2017. Ook de openingstijden zijn meegenomen met alle aanpassingen die Evenementenhal voor deze editie heeft doorgevoerd: 20 en 21 maart van 12.00 tot 19.00 uur en 22 maart van 12.00 tot 17.00 uur. Meer informatie: www.evenementenhal.nl/horeca.    

HorecaFood500x280-01.jpg Klik om te vergroten

Nieuwsbrief Ontvang updates en speciaal door u geselecteerde onderwerpen in uw inbox! Aanmelden