Geschiedenis

In 1994 bouwt Hennie van der Most een tapijtenhal om tot evenementenhal. De eerste landbouwbeurs vindt plaats in 1996 en dit is het begin van de bouw aan een onderneming die nu drie Evenementenhallen kent: Hardenberg, Gorinchem en Venray.

In totaal beschikken onze drie vestigingen in Hardenberg, Gorinchem en Venray over zo’n ruim 100.000 m2 aan expositieruimte, in aparte gedeelten beschikbaar voor (vak)beurzen, evenementen, concerten, congressen, vergaderingen, (bedrijfs)feesten en partijen.

Vanaf het eerste begin is de broer van Hennie, Herman van der Most, als directeur en exploitant aan Evenementenhallen verbonden. Beiden beschikken over ondernemersbloed, hebben oog voor het vak en zien kansen waar anderen die niet zien. Herman van der Most geniet vanaf 1 januari 2013 van zijn welverdiende pensioen. 
De Darling Market in Rijswijk (ZH) werd in 2003 omgebouwd tot tweede Evenementenhal. Echter na een half jaar viel het oog op de vestiging van een ICT maatschappij aan de A15 te Gorinchem. Schitterend gelegen, goed bereikbaar en een breed scala aan mogelijkheden. De derde Evenementenhal moest aldus in Gorinchem komen. Inmiddels is Evenementenhal Rijswijk weer verkocht en floreren de beide Evenementenhallen in Hardenberg en Gorinchem volop en worden er jaarlijks meer dan 80 beurzen georganiseerd.

In mei 2008 vindt er een management buy-out plaats. H2 Equity en ABN AMRO Participaties nemen een meerderheidsbelang in Evenementenhal Holding BV. Herman van der Most leidt vanaf dat moment, met zijn directieteam en medewerkers, de leiding over de -inmiddels tot miljoenenbedrijf uitgegroeide- belangrijke speler in Nederland op het gebied van beurzen en evenementen.

In mei 2010 werd gestart met de (ver)bouw van de derde Evenementenhal in Zuidoost Nederland. Gelegen aan de A73 in Venray bouwt Harry Maessen, in nauwe samenwerking met Herman van der Most een multifunctioneel complex dat geschikt is voor (vak)beurzen en evenementen. De voormalige discotheek Zenith wordt omgebouwd tot een zakelijk congrescentrum. Deze vestiging heeft een oppervlakte van 35.000 m2. Eind 2010 vond de eerste vakbeurs plaats. Door de aangegane samenwerking met Maessen weet van der Most met zijn concern nu echt een landelijke dekking voor zijn relationele vakbeurzen te realiseren. Hiermee wordt niet alleen heel Nederland met het unieke Evenementenhal-concept bediend, ook Duitsland (vliegveld Weeze ligt op 16 km afstand) en België liggen op steenworp afstand.

Herman van der Most geniet sinds 1 januari 2013 van zijn welverdiende pensioen. 

2_HB_geschiedenis.jpg Klik om te vergroten Geschiedenis.jpg Klik om te vergroten

Nieuwsbrief Ontvang updates en speciaal door u geselecteerde onderwerpen in uw inbox! Aanmelden