RMV Venray 2018 met focus op asbest, geitenhouderij, erfpreventie en innovaties

05 februari 2018

De achtste editie van Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) in Evenementenhal Venray vindt plaats op 27, 28 februari en 1 maart 2018. Exposanten uit de agrarische sector laten bezoekers kennismaken met de nieuwste landbouwmachines en producten. Het driedaagse event focust zich op de complete rundveehouderij, geitenhouderij, akkerbouw- en loonwerkbranche.

Op de beursvloer van RMV Venray worden vier onderwerpen speciaal uitgelicht: Asbest, Geitenhouderij, Erfpreventie en Innovaties. De routes zijn aangegeven via vloertegels en staan op de plattegrond. Vanaf 2024 zijn asbestdaken in Nederland verboden. Het verbod beschermt mens en milieu tegen de gevaren van blootstelling aan asbest. Op de beursvloer zijn verschillende bedrijven aanwezig die gespecialiseerd zijn in asbestsanering en alle informatie kunnen geven over de subsidies en wet- en regelgeving omtrent dit onderwerp.

 

Route voor geitenhouderij

De geitenhouderij is in Nederland een jonge branche. Geiten worden in Nederland op een professionele wijze voor de melkproductie gehouden. De consumptie neemt nog steeds toe en de export is van groot belang. Via de ‘Geitenhouderij’ route kunnen bezoekers zich uitgebreid laten voorlichten over de laatste ontwikkelingen in deze groeiende branche tonen.

 

Erfpreventie

Het voorkomen van calamiteiten op het erf is van groot belang. Ook het beperken van de schade als die calamiteit optreedt is een uitdaging voor de sector. Via de Erfpreventie route komen bezoekers in contact met de bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn.

 

Nieuwe openingstijden

RMV Venray kent dit jaar gewijzigde openingstijden. Op beursdag 1 en 3 (27 februari en 1 maart) is het vakevent te bezoeken tussen 11.00 en 18.00 uur. Op beursdag 2 (28 februari) zijn de deuren geopend van 14.00 tot 22.00 uur. Bezoekers kunnen hun e-ticket aanvragen via www.evenementenhal.nl/rmv-ve.  Bezoekers die zijn uitgenodigd via standhouders hebben een registratiecode (per post of digitaal) ontvangen voor gratis entree. Extra tickets kunnen online aangevraagd worden à € 20,- per persoon. Online voorregistratie is verplicht. Meer informatie over RMV Venray is te vinden op www.rmv-venray.nl

RMV-VE-web.jpg Klik om te vergroten

Nieuwsbrief Ontvang updates en speciaal door u geselecteerde onderwerpen in uw inbox! Aanmelden