Landbouwdagen Intensieve Veehouderij en dierenarts Bulle Koster organiseren symposium Erfveiligheid

01 februari 2018

Het voorkomen van calamiteiten op het erf is van groot belang. Ook het beperken van de schade als die calamiteit optreedt is een uitdaging voor de sector. Daarom organiseert Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV) in samenwerking met dierenarts Bulle Koster op dinsdag 6 maart 2018 voorafgaand aan de opening van de vakbeurs het symposium Erfveiligheid met als insteek een nieuwe en oude benadering ter preventie van calamiteiten in en om de stal.

Tijdens het symposium Erfveiligheid in Evenementenhal Venray komen in totaal vier sprekers aan het woord. Het programma begint met een inloop vanaf 10.00 uur. Vervolgens komt agrarisch ervaringsdeskundige Kees van der Meijden (Varkensbedrijf van der Meijden-Welvaart) aan het woord. Aansluitend is er een presentatie van Dick Arentsen (Instituut Fysieke Veiligheid) over stal(ont)branden.

 

De derde spreker is Ton Joosten namens Stichting Gezondheidszorg Agrarische Sectoren. Hij behandelt het thema ‘risico’s herkennen en inventariseren’ op het gebied van erfveiligheid. Mede-initiatiefnemer van het symposium Bulle Koster is de vierde spreker. De dierenarts en uitvinder introduceert een initiatief om te komen tot een virtueel ‘Platform Erfveiligheid’. Het symposium wordt afgesloten met een vragenronde, aansluitend is er een lunch en mogelijkheid tot netwerken. Vanaf 14.00 uur kunnen belangstellenden de vakbeurs LIV bezoeken (geopend tot 22.00 uur).

 

LIV Venray is het complete regionale contactmoment voor de pluimvee-, varkens- en kalverhouderij. Er is ook een thematische route ‘Erfpreventie’ te volgen op de beursvloer. Deze route leidt bezoekers langs exposanten die actief zijn in preventie van calamiteiten in en om de stal. De vakbeurs LIV is op 6, 7 en 8 maart dagelijks te bezoeken van 14.00 tot 22.00 uur.

 

De boer en erfbetreders, maar ook bouwers, ontwerpers, vergunninggevers, certificeerders, trainers, bestrijders, redders, regelmakers en regelhandhavers kunnen zich nu inschrijven voor het symposium Erfveiligheid. Er zijn geen kosten verbonden aan het bijwonen van het symposium. Dit geldt ook voor het bezoek aan vakbeurs LIV. Voorregistratie is wel verplicht via www.evenementenhal.nl/symposiumerfveiligheid. Meer informatie over de vakbeurs LIV is te vinden op www.liv-venray.nl

Logo_LIV_VE_Website.jpg Klik om te vergroten

Nieuwsbrief Ontvang updates en speciaal door u geselecteerde onderwerpen in uw inbox! Aanmelden