Ruim 28.000 bezoekers voor agrarische vakbeurzen in Venray

17 maart 2017

In de afgelopen twee weken kwamen maar liefst 28.000 geïnteresseerden af op de agrarische vakbeurzen in Evenementenhal Venray. Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV) kon op 14, 15 en 16 maart rekenen op de belangstelling van 17.266 bezoekers. Een week eerder bezochten 10.742 bezoekers Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV). “Zowel bezoekers als exposanten waren positief. De bereidheid tot investering neemt duidelijk toe”, zegt Judith Pelgrim van de organisatie.

“We merken dat door de aantrekkende economie het afgelopen half jaar weer meer wordt geïnvesteerd dan de afgelopen drie jaar samen”, zei exposant Nico Smits namens TripleAir. De positieve stemming in de sector wordt gedeeld door meer exposanten. “Vooral onder zeugenhouders heerst een zeer positieve stemming”, zei Berry Jansen namens Agrifirm Feed B.V. “We merken dat boeren positiever worden door de betere prijzen. De interesse trekt weer aan. De boeren kunnen en willen weer investeren”, merkte exposant René van Boxtel namens Waardse Trading B.V. op.

 

Veel belangstelling voor kennisprogramma

Naast een drukke beursvloer kon ook het kennisprogramma rekenen op veel belangstelling. In totaal kwamen honderden bezoekers af op bijeenkomsten over de reductie van fijnstof en endotoxinen uit pluimveestallen, asbest, varkensonderzoek op eigen erf en pluimveehouders en vogelgriep.

 

Agrarische beurzen najaar 2017

De eerstvolgende agrarische vakbeurzen van Evenementenhal vinden in het najaar weer plaats. Het seizoen wordt weer afgetrapt in Hardenberg met LIV op 24, 25 en 26 oktober en RMV op 31 oktober, 1 en 2 november. Het complete overzicht is te vinden op www.agrarischebeursagenda.nl.  

Logo_LIV_VE_Website.jpg Klik om te vergroten

Nieuwsbrief Ontvang updates en speciaal door u geselecteerde onderwerpen in uw inbox! Aanmelden