Symposium ‘Voeren is Boeren’ voor geitenhouders op RMV Venray

09 februari 2017

ForFarmers, Denkavit en Lely Nederland organiseren gezamenlijk op dinsdag 7 maart een symposium voor geitenhouders: ‘Voeren is Boeren, toekomstgericht uw geiten voeren’. Het symposium vindt om 10.00 uur plaats, in aanloop naar de openingsdag van Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) in Evenementenhal Venray. Eerder maakte de beursorganisatie al bekend dat RMV Venray dit jaar extra aandacht gaat schenken aan de geitenhouderij. Het symposium maakt hier onderdeel van uit. Belangstellenden kunnen zich vooraf aanmelden via www.evenementenhal.nl/rmv-venray.

De extra aandacht voor de geitenhouderij komt ook tot uiting op de beursvloer. Een speciale themaroute ‘Geitenhouderij’ voert langs exposanten, waar de bezoeker kennis kan maken met diverse aspecten van de geitenhouderij. Deze route staat op de beursplattegrond aangegeven en bovendien worden bedrijven op de beursvloer kenbaar gemaakt door middel van een ‘geitenroute tegel’ voor de stand. Bedrijven die ook geïnteresseerd zijn om bezoekers uit de geitenbranche kennis te laten maken met hun product of dienst, kunnen contact opnemen met Karin Nijboer (tel.: 0523-289893, e-mail: karinnijboer@evenementenhal.nl).

 

De branche met geitenhouders is groeiende. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat Nederland momenteel een record aantal melkgeiten telt: 346.000. Dat zijn er 19.000 meer dan een jaar eerder. Ook de bedrijfsomvang groeit fors. In 2000 had een gemiddeld melkgeitenbedrijf 120 dieren, in 2016 ruim 700. De meeste geitenhouders zijn gevestigd in Zuid-Nederland. Met name in Limburg en Brabant zijn grote melkgeitenbedrijven actief. “Daarom leent Venray zich als de perfecte uitvalbasis om RMV voor het eerst uit te breiden met de geitenhouderij”, zegt Karin Nijboer namens de beursorganisatie.

 

RMV Venray 2017

De vierde editie van RMV Venray vindt plaats op 7, 8 en 9 maart 2017. Vorig jaar mocht de organisatie rekenen op de belangstelling van 10.000 bezoekers uit de rundveehouderij, akkerbouw- en loonwerkbranche. De beursvloer is dit jaar op alle beursdagen geopend van 13.00 tot 22.00 uur. Belangstellenden kunnen vanaf deze week hun e-ticket aanvragen via www.evenementenhal.nl/rmv-ve. Bezoekers die zijn uitgenodigd via standhouders hebben een registratiecode (per post of digitaal) ontvangen voor gratis entree. Extra tickets kunnen online aangevraagd worden à € 20,- per persoon. Online voorregistratie is verplicht.

RMV-VE-web.jpg Klik om te vergroten

Nieuwsbrief Ontvang updates en speciaal door u geselecteerde onderwerpen in uw inbox! Aanmelden