RMV Venray 2017 breidt uit met geitenhouderij

23 januari 2017

Tijdens Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) op 7, 8 en 9 maart 2017 in Evenementenhal Venray wordt dit jaar extra aandacht geschonken aan de geitenhouderij. Een speciale themaroute ‘Geitenhouderij’ voert langs exposanten, waar de bezoeker kennis kan maken met diverse aspecten van de geitenhouderij.

De branche met geitenhouders is groeiende. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat Nederland momenteel een record aantal melkgeiten telt: 346.000. Dat zijn er 19.000 meer dan een jaar eerder. Ook de bedrijfsomvang groeit fors. In 2000 had een gemiddeld melkgeitenbedrijf 120 dieren, in 2016 ruim 700. De meeste geitenhouders zijn gevestigd in Zuid-Nederland. Met name in Limburg en Brabant zijn grote melkgeitenbedrijven actief. “Daarom leent Venray zich als de perfecte uitvalbasis om RMV voor het eerst uit te breiden met de geitenhouderij”, zegt Karin Nijboer namens de beursorganisatie.

 

Bedrijven die geïnteresseerd zijn om bezoekers uit de geitenbranche kennis te laten maken met hun product of dienst, kunnen contact opnemen met Karin Nijboer (tel.: 0523-289893, e-mail: karinnijboer@evenementenhal.nl).

 

Naast de themaroute ‘Geitenhouderij’, wordt tijdens RMV Venray een kennisprogramma aangeboden met focus op de geitenbranche. De beursorganisatie zoekt daarbij de samenwerking op met een aantal prominente organisaties uit de branche. De verwachting is dat het programma op korte termijn bekend wordt gemaakt.

 

RMV Venray 2017

De vierde editie van RMV Venray vindt plaats op 7, 8 en 9 maart 2017. Vorig jaar mocht de organisatie rekenen op de belangstelling van 10.506 bezoekers uit de rundveehouderij, akkerbouw- en loonwerkbranche. De beursvloer is dit jaar op alle beursdagen geopend van 13.00 tot 22.00 uur. Belangstellenden kunnen vanaf 6 februari hun e-ticket(s) aanvragen via www.evenementenhal.nl/rmv-ve. Bezoekers die worden uitgenodigd via standhouders ontvangen in week 7 een registratiecode (per post of digitaal) voor gratis entree. Extra tickets kunnen online aangevraagd worden à € 20,- per persoon. Online voorregistratie is verplicht.

logo_RMV_VE_Website.jpg Klik om te vergroten

Nieuwsbrief Ontvang updates en speciaal door u geselecteerde onderwerpen in uw inbox! Aanmelden