Jubileumeditie Bouw Compleet maakt kennisprogramma bekend

22 september 2017

Vakbeurs Bouw Compleet viert op 10, 11 en 12 oktober haar twintigste editie. Deze jubileumeditie wordt gecombineerd met Schilder-, Glas en Afbouw (S.G.A.) Vakdagen. Voor beide beurzen is nu het kennisprogramma bekend. In samenwerking met Bouwend Nederland zijn aansprekende thema’s vastgesteld: automatisering, BIM, circulair bouwen, duurzame inzetbaarheid, innovatieve materialen en producten, omgevingsmanagement, technische verduurzaming, aanbestedingswet en wet/regelgeving persoonsgegevens 2018.

Al deze onderwerpen komen uitvoerig aan bod in diverse lezingen op het kennisplein in Hal 1 en Hal 2. Voor het vaststellen van de thema’s is uitvoerig onderzoek verricht om te toetsen welke onderwerpen de bouwprofessional in het algemeen, en de Bouw Compleet-bezoeker in het bijzonder, interesse heeft. Door deze aanpak heeft de organisatie getracht gehoor te geven aan de vraag uit de markt. Aan het woord komen onder andere Studio RAP, Stichting Pioneering, Bouwend Nederland, Volandis, BIM4ALL, PRO4ALl, Non-Babylon en Bouwpartner Groep (BPG). Het volledige kennisprogramma is te vinden op www.bouwcompleet-hardenberg.nl.

 

Het Glasplein met workshops

Naast het kenniscentrum is er dit jaar in samenwerking met GBO weer een spraakmakend Glasplein. Op deze tweede editie van Het Glasplein bundelen glasfabrikanten-, leveranciers- en kunstenaars hun krachten om aan de hand van workshops, demonstraties en tentoonstellingen meer informatie te geven over de glasbranche. Kenniscentrum Glas verzorgt op beursdag twee een workshop ‘Inbraakwering met glas volgens Bouwbesluit en PKVW’ en GPS-Buddy biedt een workshop ‘Internet of Things: is uw bedrijfsvoering zo transparant als glas?’ aan.

 

Jubileumeditie: 20 edities Bouw Compleet

In 1997 vond de eerste editie van Bouw Compleet plaats, toen nog als Bouw Relatiedagen. Na twintig jaar en een flinke (bouw)crisis verder, trekt de bouwbranche weer aan. Deze positieve tendens is ook zichtbaar op de beursvloer. Het aantal exposanten is gegroeid naar ruim 250. Daarnaast is Bouw Compleet dit jaar nog completer door de toevoeging van ‘interieurbouw’ aan het beursprofiel.

 

Bouw Compleet & S.G.A. Vakdagen 2017

Bouw Compleet en S.G.A. Vakdagen vinden dit jaar plaats op 10, 11 en 12 oktober in Evenementenhal Hardenberg. Bouw Compleet is de enige bouwvakbeurs van Noord- en Oost-Nederland. In 20 jaar tijd is de beurs uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats voor alle bouwprofessionals. Door de combinatie met S.G.A. Vakdagen profiteren bezoekers van een groter beursoppervlak met meer diversiteit en een complet aanbod. Meer informatie: www.bouwcompleet-hardenberg.nl of www.sga-hardenberg.nl

afbeelding_bouw.jpg Klik om te vergroten

Nieuwsbrief Ontvang updates en speciaal door u geselecteerde onderwerpen in uw inbox! Aanmelden