Samenwerking van formaat in automotive branche: Auto Prof en AMT Live slaan handen ineen

14 september 2017

De vakbeurs Auto Prof en het kennisevenement AMT Live gaan de krachten bundelen en voegen beide evenementen samen. De eerste combi-editie is op 30 en 31 januari en 1 februari 2018 in Gorinchem. Auto Prof en AMT Live gaan een samenwerking aan voor minimaal drie jaar met intentie tot langer. Beide organisaties willen de markt één topevenement aanbieden in zowel Gorinchem als Hardenberg.

Door de samenwerking aan te gaan met Nederlands grootste kennisevenement in de automotive branche, wil de organisatie van Auto Prof antwoord geven op een belangrijke vraag uit de markt. “Wij horen dat exposanten en bezoekers niet staan te springen om versnippering van de markt. Ze zien liever dat organisaties hun krachten bundelen tot één sterk platform. Met name kleine en middelgrote bedrijven moesten in het verleden kiezen tussen of deelname aan Auto Prof of aan AMT Live. Dat is door deze nieuwe samenwerking verleden tijd”, zegt Vincent Bilanovic van Auto Prof.

 

Het beste van twee werelden

De kernwaarden ‘Leren’, ‘Beleven’ en ‘Ontmoeten’ van AMT Live sluiten naadloos aan op het concept van Auto Prof. Bilanovic: “AMT Live bewijst al meerdere jaren, dit jaar vindt de zesde editie plaats, dat het de expertise in huis heeft om een kwalitatief kennisplatform aan te bieden voor de automotive branche. Anderzijds bewijzen wij al zeventien edities op rij dat ontzorgen, faciliteren en persoonlijk contact in ons bloed zit. Door het beste van beide werelden te gebruiken, ontstaat er voor automotive professionals een onderscheidend evenement in Nederland waar kennisdeling en zaken doen hand-in-hand gaan.”

 

“AMT verbindt automotive professionals en wil hen vooruit helpen op het gebied van techniek en ondernemen”, zegt Esther Scholten namens AMT. “Dat doet AMT al jaren op multimediale wijze. Toen Auto Prof ons benaderde voor een samenwerking zagen we een win-win situatie. Live kennissessies organiseren past beter bij de kern van AMT dan een beurs faciliteren. Door de focus te leggen op inhoud kunnen we de kernwaarden van AMT Live nog sterker neerzetten.”

 

Eerste combi-editie in 2018

Het eerste evenement waarbij Auto Prof en AMT Live samen optrekken is op 30 en 31 januari en 1 februari 2018 in Evenementenhal Gorinchem. AMT Live krijgt een prominente en centrale positie op de beursvloer van Auto Prof. De identiteit van AMT Live met theaters en demonstraties wordt door beide partijen bewaakt. Door de samenvoeging van beide events zal naar verwachting het aantal exposanten evenals bezoekers stijgen. “Het is niet ons doel om de grootste te zijn, maar om het meest kwalitatieve vak- en kennisevent in Nederland te zijn. Deze samenwerking levert daar een belangrijke bijdrage aan”, aldus Bilanovic.

 

Officieel tekenmoment

Het officiële tekenmoment is op dinsdag 17 oktober tijdens de openingsdag van Auto Prof Hardenberg. Deze editie van Auto Prof (17, 18 en 19 oktober 2017) wordt nog als zelfstandige titel georganiseerd. Dat geldt ook voor AMT Live (15 en 16 november 2017) in Autotron Rosmalen. Meer informatie: www.autoprof-hardenberg.nl of www.amtlive.nl

Logo_Autoprof_2017_RGB.jpg Klik om te vergroten

Nieuwsbrief Ontvang updates en speciaal door u geselecteerde onderwerpen in uw inbox! Aanmelden