Normaal-tributeband Oerend Hard komt naar Hardenberg

04 september 2017

De nieuwe Normaal Tribute Band Oerend Hard geeft op zaterdag 16 december een concert in Evenementenhal Hardenberg. De band wil een ode brengen aan 40 jaar muzikale nalatenschap van Normaal. Alle bekende nummers zoals Alie, Deurdonderen, Hummelo en Oerend Hard worden gespeeld. De tributeband streeft ernaar de sfeer die Normaal creëerde zo precies mogelijk te evenaren. Dit doen de leden door te spelen met dezelfde instrumenten op een gelijke podiumsetting zoals Normaal tijdens hun laatste optreden in het Gelredome.

Om het ‘Normaal-geluid’ zo authentiek mogelijk te benaderen, speelt de tributeband Oerend Hard op dezelfde instrumenten en versterkers die tijdens de laatste show van Normaal in het Gelredome gebruikt werden. Deze instrumenten en versterkers zijn uit heel Europa opgesnord wat een lastige klus was en vele  kilometers reizen heeft gekost. Oerend Hard speelt ook altijd met een blazersselectie bestaande uit twee saxofoons, trompet en trombone.

Gitaar van Bennie Jolink

Het pronkstuk van Oerend Hard is de rode Bo Diddley gitaar van Bennie Jolink. “Omdat Bennie Jolink ons initiatief zo waardeerde mochten wij zijn geliefde Bo Diddley gitaar overnemen”, zegt Hans de Vries. De inwoner van Klazienaveen is de initiatiefnemer van de band die sinds de zomer officieel is opgericht. De zanger van de band is Jan-Egbert de Vries, geboren en getogen in het Drentse Emmer-Compascuum. Hij was 30 jaar leadzanger van de feestband De Esperando’s.

Ticketverkoop

Het concert van Oerend Hard op zaterdag 16 december begint om 20.30 uur. De kaartverkoop is deze week begonnen. Een toegangskaart is online te bestellen vanaf 14,50 euro. Meer informatie: www.oerend-hard.nl. Ticketverkoop: www.evenementenhal.nl/oerendhard.

Oerend_Hard_Band_foto.jpg Klik om te vergroten

Nieuwsbrief Ontvang updates en speciaal door u geselecteerde onderwerpen in uw inbox! Aanmelden