Focus voor Installatie Vakbeurs Hardenberg ligt op kennis en beleving

28 juli 2017

Het aangescherpte concept voor Installatie Vakbeurs Hardenberg met meer focus op kennis en beleving wordt omarmd door de installatiebranche. Nu – ruim anderhalve maand voor beurs – staat de teller al op meer dan 240 deelnemers. Kennis en beleving zijn voor bezoekers sleutelbegrippen om het evenement te bezoeken. De organisatie speelt hier op in door interactieve themapleinen in te richten en activiteiten aan te bieden als een congres, de innovatie route, College Tour en een veiling voor het goede doel.

De themapleinen voor de achttiende editie zijn: Het Sanitairplein en Meet & Regeltechniekplein. Op het Sanitairplein krijgen bezoekers de nieuwste designproducten te zien, maar ook de technische aspecten van sanitair. Het Meet & Regeltechniekplein staat vol met praktische en slimme oplossingen voor hardware en software van meet- en regelsystemen.

 

Congres met TNO, UNETO-VNI en Panteia

OTIB biedt in samenwerking met Evenementenhal voorafgaand aan beursdag drie een boeiend kennisprogramma aan dat bezoekers een blik in de toekomst geeft. Het programma wordt verzorgd door TNO, UNETO-VNI en Panteia. Zij nemen belangstellenden mee langs de resultaten van ‘Radar 2025’ van UNETO-VNI. Vragen die beantwoord worden zijn: Wat komt er op u af? En wat betekent dat voor uw bedrijf? Aan de hand van een aantal thema’s laten sprekers zien wat er de komende jaren gaat veranderen, zoals ‘trek naar de stad’, ‘CO2 naar nul’, ‘data als grondstof’, ‘mensenwerk’, ‘nieuwe werkwijzen’ en ‘branchevervaging’.

 

Het is een korte kennismaking over de volle breedte van de sector, zowel vanuit technisch als vanuit maatschappelijk perspectief. In het tweede uur kiezen deelnemers één of meerdere thema’s. Samen met andere deelnemers wordt de impact van de veranderingen op het eigen bedrijf en de behoefte aan kennis en vaardigheden om voor dit thema in te spelen op de toekomst besproken. Aansluitend is er een netwerklunch waarna deelnemers de mogelijkheid krijgen om de beurs te bezoeken.

 

Veiling en fietsen voor Alpentocht

Nieuw dit jaar op Installatie Vakbeurs is een veiling voor Alpentocht. Deze tocht, waarbij geld ingezameld wordt voor drie goede doelen: Cliniclowns, Fight Cancer en HomePlan, vindt enkele dagen voor de beurs plaats. De veiling is op woensdag 13 september. Voor deze veiling stellen exposanten en fabrikanten producten/diensten beschikbaar. Ook kunnen bezoekers op de stand van mediapartner Installatie Totaal tegen een kleine donatie fietsen voor het goede doel. De route die op het scherm van de fietssimulators wordt getoond, is die van de Alpentocht.

 

Openingstijden Installatie Vakbeurs Hardenberg

Op 12, 13 en 14 september is Installatie Vakbeurs Hardenberg elke dag te bezoeken van 13.00 tot 21.00 uur. Meer beursinformatie is te vinden op www.installatie-vakbeurs.nl.  

Installatie_logo_web.jpg Klik om te vergroten

Nieuwsbrief Ontvang updates en speciaal door u geselecteerde onderwerpen in uw inbox! Aanmelden