Anatomische expositie met echte lichamen komt naar Hardenberg

08 juni 2017

De tentoonstelling ‘Real Human Bodies’ reist door Europa en doet ook Hardenberg aan. De expositie bestaat uit een verzameling van ruim 200 onderdelen. Van bewaarde menselijke lichamen en skeletten tot ledematen en organen. De tentoonstelling ‘Real Human Bodies’ is op 23, 24 en 25 juni te bezichtigen in Evenementenhal Hardenberg.

Een aantal jaren geleden was het bekijken van dode lichamen en het verkennen van de anatomische toestand uitsluitend voorbehouden aan artsen in de dissectiezalen van universiteiten. De tentoonstelling ‘Real Human Bodies’ maakt dat voor iedereen mogelijk. De organisatie van deze expositie is in handen van Primetime Exhibition uit Las Vegas, dat de tentoonstelling door verschillende Europese landen organiseert.

 

Van hersenen tot spijsverteringstelsel

Het doel van de tentoonstelling is de anatomische wetenschap aan geïnteresseerde bezoekers door te geven. De organisatie richt zich met name op scholieren, studenten, artsen en verpleegkundigen. De belangrijkste onderwerpen van de tentoonstelling zijn: hersenen en het zenuwstelstel, luchtwegen en longen, het hart en de bloedsomloop, spijsverteringstelsel, nieren en urinewegen en zintuigen. Bovendien kan ‘Real Human Bodies’ actuele discussies op gang brengen over onderwerpen als orgaandonatie, kanker, aids, misbruik van alcohol en nicotine en slechte eetgewoontes.

 

Openingstijden en toegangsprijzen

De tentoonstelling ‘Real Human Bodies’ is op 23, 24 en 25 juni doorlopend te bezoeken van 11.00 tot 18.00 uur in Evenementenhal Hardenberg. Meer informatie en online ticketverkoop: www.bodies-expo.nl. Daarnaast zijn er ook kaarten aan de kassa te verkrijgen. Scholieren en studenten betalen 10 euro, overige bezoekers betalen 15 euro. 

Real_Bodies_3-min-min.png

HEADER_AANGEP.png Klik om te vergroten

Nieuwsbrief Ontvang updates en speciaal door u geselecteerde onderwerpen in uw inbox! Aanmelden