Branche omarmt Recreatie Vakbeurs Hardenberg als belangrijkste inspiratiemoment

31 januari 2017

Uit de Investeringsmonitor kampeerbedrijven en bungalowparken 2017 van Marktdata blijkt dat Recreatie Vakbeurs Hardenberg het belangrijkste moment van het jaar is om inspiratie op te doen voor investeringen. In het jaar 2016 werd Recreatie Vakbeurs Hardenberg het meest bezocht van alle vakbeurzen in de branche en werd het evenement als zeer positief beoordeeld. “Dit is geweldig nieuws. We zijn achter de schermen hard bezig om verder te investeren in deze prachtige beurstitel, zodat we nog meer kunnen inspelen op de behoeften en wensen uit de markt”, zeggen organisatoren Tom Verbeek en Marit Roddenhof.

Uit het rapport blijkt dat een kampeerbedrijf in het jaar 2017 gemiddeld voor ruim €115.000 aan investeringsplannen heeft. Vakbeurzen zijn een belangrijke inspiratiebron voor de ondernemers bij het maken van keuzes van leveranciers, producten en diensten. De belangrijkste en meest bezochte vakbeurs is Recreatie Vakbeurs Hardenberg. Van de ondervraagde campinghouders heeft 44 procent Recreatie Vakbeurs Hardenberg bezocht. Daarmee steekt de beurs ver boven de rest uit. Op plek twee staat Horecava met 15 procent.

 

Ook wordt Recreatie Vakbeurs Hardenberg zeer positief beoordeeld. Van de kampeerbedrijven die de beurs hebben bezocht in 2016 geeft 79 procent de vakbeurs een positieve waardering. Deze positieve signalen waren ook zichtbaar in het online berichtenverkeer. Markdata.nl monitort namelijk met Coosto het berichtenverkeer op social media netwerken. In het jaar 2016 waren er bijna 300 berichten op social media met de term ‘recreatie vakbeurs’ er in. In deze berichten wordt onderscheid gemaakt tussen positief segment, negatief sentiment en neutraal. Uit het onderzoek blijkt dat er geen negatieve berichten over de vakbeurs zijn gevonden, 13 procent van de berichten over Recreatie Vakbeurs hadden een positief sentiment. Met name het nieuwe onderdeel ‘Happy Camping’ op Recreatie Vakbeurs Hardenberg leverde veel positieve reacties op.

 

In 2017 vindt Recreatie Vakbeurs Hardenberg plaats op 28, 29 en 30 november in Evenementenhal Hardenberg.

 

De volledige investeringsmonitor van kampeerbedrijven en bungalowparken 2017 van Marktdata is hier te vinden: https://www.marktdata.nl/rapporten/Investeringsmonitor-kampeerbedrijven-en-bungalowparken-2017

18247_Recreatie_Vakbeurs_Logo_2015_DEF__website.jpg Klik om te vergroten

Nieuwsbrief Ontvang updates en speciaal door u geselecteerde onderwerpen in uw inbox! Aanmelden