Feestgedruis verkoopt goed

14 augustus 2015

Op 13 augustus is er uitgebreid aandacht besteed aan de afdeling Meetings & Events in De Stentor. Omdat we hier ontzettend trots op zijn en dit graag willen dezen vindt u hieronder het artikel zoals dit in De Stentor is geplaatst.

HARDENBERG - Tegen alle markttrends in groeit de afdeling meetings & events van de Evenementenhal Hardenberg als kool.
En in het kielzog daarvan gaat het ook crescendo met de hallen in Gorinchem en Venray. "De omzet ten opzichte van vorig jaar is toegenomen met 20 procent en in vijf jaar tijd verdubbeld", zegt Jos Warringa van de evenementenhal.

De groei zit vooral in een toename van het verzorgen van evenementen op locatie. Zoals het driedaagse ballonnenfestival in Hardenberg, dat via een aanbesteding is binnengesleept. "Maar we worden ook steeds vaker ingehuurd om op locatie catering bij bedrijven te verzorgen."

Warringa noemt als voorbeeld de opening van het nieuwe bedrijfspand van Moderna Textielservice. "Het is voor ons een nieuwe markt, die nog tal van mogelijkheden biedt." Zo staat de opening van de fabriek van de toekomst van Itter reeds in de agenda.

Maar ook het aantal evenementen, van groot tot klein, is toegenomen. Twee keer per jaar heeft in de Evenementenhal Hardenberg het met 6.000 bezoekers totaal uitverkochte muziekfestijn Pump Up the 90's plaats. "Met deze succesformule gaan we nu ook naar de twee andere hallen", kondigt Warringa aan. "Het wordt in het najaar een tournee langs onze drie hallen, met dezelfde artiesten en dezelfde faciliteiten. Na Hardenberg pakken we alles in en gaan we naar Venray en Gorinchem."

Bierpop

Verder wordt voortdurend gekeken naar nieuwe evenementen. "Daarover zijn intern best ideeën, maar je moet net even de goede partner treffen om het te realiseren." Voor Warringa is het in november door Sanne Hans van de band Miss Montreal in Hardenberg te houden Bierpop een treffend voorbeeld. "Daarover hebben we wel twee jaar gesproken met Sanne voordat het van de grond kwam. En het raakt uitverkocht, er zijn al 5.000 kaarten verkocht."

Zo'n festival opent weer andere deuren. verwacht Warringa. In Hardenberg zou hij graag nog eens een buitenfestival willen opzetten. "De ruimte, met ons enorme parkeerterrein, ligt hier voor de deur. Maar het moet wel nieuw en onderscheidend zijn, want er zijn al voldoende festivals."

Het zijn niet alleen de grote zaken waarmee de euro's binnenvloeien in de kas van de Evenementenhal, dat ooit als beurscomplex uit de grond werd gestampt door ondernemer Hennie van der Most. De afdeling meetings & events is ook verantwoordelijk voor de organisatie van kleinere feestjes en zakelijke vergaderingen. "Op dit moment doen we zo'n 180 dingen per jaar", zegt Warringa, die in Hardenberg wordt bijgestaan door de collega's Roos Landeweerd en Robin Spiekman en door twee collega's in Venray en Gorinchem.

De voor de evenementen benodigde personeelsleden, van de opbouw van hallen tot horecamedewerkers, komen uit eigen gelederen. De Evenementenhal heeft een eigen uitzendbureau. "Als ik nu bel, heb ik morgen honderd man staan."

foto_De_Stentor.jpg Klik om te vergroten

Nieuwsbrief Ontvang updates en speciaal door u geselecteerde onderwerpen in uw inbox! Aanmelden