Wie iets te vieren heeft trakteert!

22 juni 2015

Voor de 25e keer vindt dit jaar het Oude Lenferink Ballonfestival op de uiterwaarden van de Vecht in Hardenberg plaats. Dit jubileum wordt van donderdag 25 juni tot en met zaterdag 27 juni groots gevierd met ballonvaarten, de Brunink Drakenbootrace, Nightglow en een spectaculair muziekprogramma in de grote feesttent. Een gevarieerd programma en voor iedereen iets te beleven. Mis het niet!

Ondanks dat in Nederland het aantal luchtballonnen afneemt gaan er iedere avond bij goed weer ruim 30 luchtballonnen in Hardenberg de lucht in. Tussen de vele bijzondere ballonnen die te bewonderen zijn, zijn ook zogenaamde Special shapes aanwezig zoals het vogeltje Dimitri en de prachtige Martroesjka luchtballon. Deze gaan voor de eerste keer op een ballonfestival in Nederland varen! Vanaf circa 19.30 uur wordt begonnen met de voorbereidingen en het opstijgen van de ballonnen.

Wie iets te vieren heeft trakteert! Daarom heeft de organisatie besloten de donderdagavond spectaculair te beginnen. In de feesttent komen The Great Piano’s een feestje bouwen en hiervoor hoeft er geen entree te worden betaald. Vanaf 20.00 is iedereen welkom. Evenementenhal Hardenberg verzorgt ook de overige dagen het muziekprogramma in de mega feesttent. Op vrijdagavond gaat de tent om 20.30 uur open en treden The Heinoos op. Deze band speelt de meest fantastische hits uit de jaren ’60, ’70 en ’80 op hun geheel eigenwijze manier. Toegang is deze avond slechts 5 euro en kaarten zijn alleen aan de deur verkrijgbaar. Op zaterdagavond is de tent vanaf 20.30 uur geopend. Op het podium staat nu de Perfect Showband. De muziek varieert van pop- tot feestmuziek. Ook deze avond is de entree slechts 5 euro en kaarten zijn alleen aan de deur verkrijgbaar.

Maar dit is nog niet alles! Op zaterdag is er de Brunink Drakenbootrace waar 42 teams aan deelnemen. Spektakel op de Vecht! En dan is er ’s middags vanaf 15.00 uur nog een Speciaal Feest. Hier kunnen mensen met een beperking, hun vrienden, familie en begeleiders een gezellige middag beleven. Spreekstalmeester Erik Volkers en een dweilorkest gaan voor een gezellige sfeer in de tent zorgen. De toegang is gratis. Vervolgens is er zaterdag wanneer de weersomstandigheden goed zijn een Nightglow. Hierbij geven vele luchtballonnen vanaf 23.00 uur een spectaculaire lichtshow op de muziek. Dit wordt gesponsord door Westfalen Gassen & Wildkamp.

Kortom, het Oude Lenferink Ballonfestival Hardenberg mag je niet missen! Het festival speelt zich af op de uiterwaarden van de Vecht en daar zal ook de mega feesttent komen te staan. Meer informatie omtrent Ballonfestival Hardenberg en het gehele programma van het weekend is te vinden op www.ballonfestival-hardenberg.nl Je kunt ons ook volgen via Facebook (facebook.com/ballonfestivalhardenberg) en Twitter(twitter.com/ballon_festival)

Foto_programma_website.jpg

Ballonfestival.jpg Klik om te vergroten gps.JPG Klik om te vergroten Persfoto_1.jpg Klik om te vergroten PSB_.jpeg Klik om te vergroten

Nieuwsbrief Ontvang updates en speciaal door u geselecteerde onderwerpen in uw inbox! Aanmelden