Vakbeurs Maintenance gaat samenwerking aan met branchevereniging NVDO

18 januari 2018

De vakbeurs Maintenance gaat voor haar debuuteditie in Nederland een samenwerking aan met branchevereniging NVDO (Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud). NVDO richt zich op de totale keten van Asset Management en vertegenwoordigt daarmee zo’n 300.000 onderhoudsprofessionals met een totale omzet van 30-35 miljard euro. De branchevereniging gaat de beurs ondersteunen met het leveren van een deel van het kennisprogramma waarvan de eerste sprekers en onderwerpen nu bekend worden gemaakt.

Verouderde asset base

Voor het eerst bevindt de trend, een verouderende asset base, zich in de top 3 van de Top Tien Trends in Maintenance die de NVDO jaarlijks in haar Onderhoudskompas onderzoekt. De focus op het verhelpen van bijbehorende vraagstukken en uitdagingen neemt steeds meer toe. Een deel van de fabrieken, vooral in de chemische sector, is gebouwd na de Tweede Wereldoorlog. Hetzelfde geldt voor bruggen, wegen en elektriciteitsnetwerken. Deze machines, procesapparaten en infrastructuur lijken door stretching, modificaties en optimalisaties vaak niet meer op het origineel. Nu, 50-60 jaar later bereiken ze met velen tegelijkertijd het einde van hun levensduur. In cijfers betekent dit dat bijna de helft van de Westerse industriële installaties tussen nu en 2025 vervangen moet worden.

 

Vervangen of verlengend onderhoud

Met de aantrekkende economie komt er meer budget vrij om assets te vervangen. Voor andere bedrijven, die niet de middelen hebben of noodzaak voelen om vervangingsinvesteringen toe te passen, blijft het relevant om levensduur verlengend onderhoud toe te passen. Tijdens Maintenance op 17, 18 en 19 april 2018 ontdekken brancheprofessionals technieken, methoden, technologie en andere oplossingen om de problematiek rondom de verouderende asset base op te lossen. Levensduur-verlenging, hoe dan? Nieuwe investeringen, hoe dan? Juist dat zijn de redenen waarom de NVDO zich als partner aan Maintenance heeft verbonden.

 

Inhoud kennisprogramma NVDO

De samenwerking tussen Maintenance en NVDO houdt in dat de branchevereniging onder andere invulling geeft aan een deel van het kennisprogramma. Op beursdag 1 (17 april) is er een presentatie over robotica in de MKB-sector door Egbert-Jan Sol (directeur programmabureau bij Smart Industry) en een presentatie over Predictive Maintenance door Marcel Morsing (Founder MaxGrip). Meer informatie over NVDO is te vinden op www.nvdo.nl.

 

Data asset management

Het programma op beursdag 2 bestaat uit twee presentaties van Damon Visser (Owner en Senior Maintenance Consultant ProMaint). De eerste presentatie gaat over het nieuwe onderhoudsbeleid en aansluitend is er een presentatie over data asset management. Op de derde en laatste beursdag is er een presentatie bij te wonen over techniek en de human factor door Nico Castelijn (M&R FM Manager Aspen Oss) en een lezing over het opzetten van een competentieprofiel door George Brown (Onderwijskundig adviseur K&E).

 

Openingstijden Maintenance Gorinchem

Maintenance Gorinchem wordt op 17, 18 en 19 april 2018 gehouden in Evenementenhal Gorinchem. Een bezoek is gratis bij voorregistratie. De bezoekersregistratie opent a.s. woensdag (24 januari). Belangstellenden die een registratielink willen ontvangen, kunnen een e-mail sturen naar anke.halters@easyfairs.com. Er zijn nog plaatsen beschikbaar op Maintenance Gorinchem. Geïnteresseerde bedrijven kunnen voor meer informatie contact opnemen met debbie.vanmiddelkoop@easyfairs.com. Meer informatie: www.maintenance-gorinchem.com.   

Main_logoWM2.png Klik om te vergroten

Nieuwsbrief Ontvang updates en speciaal door u geselecteerde onderwerpen in uw inbox! Aanmelden