Uitbreiding voor Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen

09 maart 2017

Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen tellen dit jaar samen 340 exposanten, dat zijn er 20 meer dan vorig jaar. “We hebben nog niet eerder zoveel deelnemers gehad”, zegt Esther Rodenburg namens de beursorganisatie. Door het toegenomen aantal exposanten breidt de beursvloer uit met 1.000 m2. Ook is er een omvangrijk kennisprogramma wat nieuw is voor RioleringsVakdagen.

Over minder dan twee weken vinden Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen plaats tijdens de Nationale Watertechnologie Week (21, 22 en 23 maart 2017). In het voortraject maakte de organisatie al bekend een meerjarige samenwerking te zijn aangegaan met branchevereniging ENVAQUA voor Aqua Nederland Vakbeurs. RioleringsVakdagen tekende op haar beurt een nieuwe samenwerking met Stichting IKN. “Zo maken we beide beurzen klaar voor de toekomst”, aldus Rodenburg.

Kennisprogramma met NWP, Water Alliance en ENVAQUA

Het kennisprogramma voor Aqua Nederland Vakbeurs wordt georganiseerd door NWP, Water Alliance en ENVAQUA. Op de eerste beursdag zijn er een seminar ‘Marktvisie waterschappen’ en een workshop ‘Water & tuinbouw’. Het seminar ‘Communaal afvalwater’ wordt op dag twee aangeboden, gevolgd door het seminar ‘Drink-, proces- en industrieelwater’ op dag drie.

Focus op circulaire economie

RioleringsVakdagen introduceert dit jaar voor het eerst een kennisprogramma op de beurs. Samenwerkingspartner IKN ondersteunt dit programma. Het kennisprogramma bestaat onder andere uit presentaties over decentrale circulaire waterzuivering, slimme en effectieve beheersing van rattenbestrijding in rioleringssystemen, sluiten van de wateringkringloop in de landbouw en bewustwording van overheden omtrent afwaterwater, hemelwater en grondwater.

Podium voor innovaties

Een belangrijk speerpunt voor beide beurzen is innovatie. Daarom is er een speciale Must See-route op de beursvloer. Deze route voert langs zo’n 25 exposanten die innovaties en nieuwe producten op het gebied van waterbehandeling, -management, -transport en -technologie op de stand presenteren. Een ander speerpunt is beleving. Deze komt onder meer tot uiting op het uitgebreide demonstratieterrein in de buitenlucht voor zowel Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen.

Openingstijden en registratie

De openingstijden van beide beurzen zijn op 21, 22 en 23 maart van 12.00 tot 20.00 uur. Voor bezoekers is het vanaf nu mogelijk om hun gratis e-ticket(s) te registreren via www.evenementenhal.nl/aquario-go. Ook parkeren is voor zowel exposanten als bezoekers gratis bij Evenementenhal Gorinchem. Meer info: www.evenementenhal.nl/rioleringsvakdagen of www.evenementenhal.nl/aqua

logo_op_oude_website.jpg Klik om te vergroten

Nieuwsbrief Ontvang updates en speciaal door u geselecteerde onderwerpen in uw inbox! Aanmelden