HortiContact Tour kan rekenen op veel internationale belangstelling

03 januari 2017

De HortiContact Tour blijkt een schot in de roos te zijn. De eerste editie van deze tweedaagse excursie voor internationale telers is bijna volgeboekt. Inschrijven is op dit moment nog mogelijk via www.horticontacttour.nl. Deelname aan de HortiContact Tour is gratis. De excursie maakt onderdeel uit van HortiContact Gorinchem (voorheen Tuinbouw Relatiedagen), het leidende platform in Nederland voor tuinbouwprofessionals.

De HortiContact Tour op dinsdag 14 en woensdag 15 februari 2017 gaat langs meerdere teeltbedrijven en kenniscentra om internationale telers kennis te laten maken met de laatste ontwikkelingen in de Nederlandse glastuinbouw. Het programma bestaat uit een Praktijkdag en een Seminar- & Beursdag.

 

Op de eerste dag van de HortiContact Tour (14 februari 2017) brengen deelnemers bezoeken aan teeltbedrijven en onderzoekslocaties. De excursie begint om 8.00 uur vanuit Rotterdam. De eerste stop is om 8.30 uur bij Tomatenteler Jami in Bleiswijk. Hierna volgt om 10.30 uur een bezoek aan Wageningen University & Research (afdeling glastuinbouw) en Delphy Improvement Centre. Beide kennisinstituten nemen de bezoekers mee langs de nieuwste ontwikkelingen en teeltproeven.

 

Het Nieuwe Telen

Na een middaglunch vertrekt het gezelschap om 13.30 uur naar Chrysantenbedrijf Arcadia in De Lier. Het bedrijf opende in 2015 een nieuwe kas. Arcadia is pionier op gebied van Het Nieuwe Telen en plantgezondheid. Het laatste praktijkbezoek is om 16.00 uur aan Sion Orchids, eveneens in De Lier. Het bedrijf wordt gezien als een vernieuwende producent van jonge planten in phalaenopsis. Sion Orchids is internationaal actief op meerdere continenten. Aan het eind van de dag wordt een diner aangeboden.

 

Seminar- & Beursdag

Dag 2 speelt zich af in Gorinchem, gelegen op 35 kilometer ten oosten van Rotterdam. Op de beurslocatie van HortiContact geven onderzoekers van Wageningen University & Research boeiende presentaties: Ep Heuvelink over de fascinerende wereld van plantkunde (9.00 uur) en Frank Kempkes over het nieuwste project op het gebied van kassenbouw, de winterlichtkas (10.30 uur). Aansluitend krijgt de groep een lunch aangeboden.

 

In de middag kan vanaf 13.00 uur een bezoek worden gebracht aan de vakbeurs HortiContact, met gemiddeld ruim 450 tot 500 deelnemers de grootste en best gewaardeerde ontmoetingsbeurs voor de glastuinbouw in Nederland. Aan het eind van de dag biedt de organisatie een walking diner aan. 

 

Deelname gratis
De HortiContact Tour is een samenwerking tussen de organisatie van de vakbeurs HortiContact (dinsdag 14 t/m donderdag 16 februari 2017 in Evenementenhal Gorinchem), Uniglobe Westland Business Travel en In Greenhouses magazine. Dankzij de steun van diverse sponsoren is deelname aan de HortiContact Tour gratis. Internationale telers dienen hun reis naar Nederland en de hotelovernachtingen zelf te verzorgen. Wel kunnen geïnteresseerden via de organisatie gebruik maken van een hotelaanbieding en transfers naar de luchthaven.

Meer informatie/aanmelding
Kent u telers in uw internationale zakennetwerk voor wie deze tour interessant is? 

Verwijs hen voor meer info naar www.horticontacttour.nl.

HortiContact_-_wm.png Klik om te vergroten

Nieuwsbrief Ontvang updates en speciaal door u geselecteerde onderwerpen in uw inbox! Aanmelden