RMV Gorinchem 2016 snijdt actueel thema aan: opvolging agrarische bedrijven

23 november 2016

Duizenden agrariërs bezochten de openingsdag van Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV) in Evenementenhal Gorinchem. Vandaag en morgen is deze elfde editie nog te bezoeken van 13.00 tot 22.00 uur. Voorafgaand aan dag 3 vindt het symposium ‘Wie melkt de koeien over tien jaar?’ plaats. Dit sluit aan bij de actualiteit, want deze week werd bekendgemaakt dat de meeste boeren geen opvolger hebben klaar staan.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakte begin deze week bekend dat de meeste boeren en tuinders van 55 jaar of ouder geen opvolger hebben klaarstaan. Het symposium ‘Wie melkt de koeien over tien jaar?’ gaat hier verder op in. Vraagstukken in dit symposium zijn: Wat gaat er met het bedrijf gebeuren? Is er bedrijfsopvolging? Moet het bedrijf verkocht worden? Of stopt het bedrijf met bestaan?

 

Dagvoorzitter is Herman Heuver van ZLTO. Hij beweegt zich onder meer op het snijpunt van boeren, bestuurders, beleid en bedrijfsvoering. Sprekers zijn Jos Verstraten (ZLTO) en Robert Kamphuis (VanWestreenen). Verstraten melkt in het Noord-Brabantse Westerbeek 150 melkkoeien en is sinds een jaar vakgroepvoorzitter ZLTO Melkveehouderij. Hij is ook lid van de landelijke vakgroep met als portefeuille Dierengezondheid.

 

Aanmelden symposium

Het symposium ‘Wie melkt de koeien over tien jaar?’ wordt op donderdag 24 november gehouden van 11.00 tot 13.00 uur in Congreszaal 2 van Evenementenhal Gorinchem. Na afloop volgt een bezoek aan de beursvloer van RMV Gorinchem 2016. Inschrijven voor dit symposium kan vooraf via www.evenementenhal.nl/rmv-gorinchem.

 

Deelnemersveld RMV Gorinchem

Het deelnemersveld voor RMV Gorinchem 2016 bestaat in totaal uit bijna 400 exposanten. Naar verwachting 20.000 bezoekers uit de rundveehouderij, akkerbouw en loonwerkbranche komen op het driedaagse evenement af. Daarmee is het één van de drukstbezochte beurzen van Evenementenhal Gorinchem.

 

E-tickets en openingstijden RMV Gorinchem

De beursvloer is op 23 en 24 november geopend van 13.00 tot 22.00 uur. Belangstellenden kunnen hun e-ticket(s) aanvragen via www.evenementenhal.nl/rmv-go. Bezoekers die worden uitgenodigd via standhouders hebben een registratiecode (per post of digitaal) ontvangen voor gratis entree. Extra tickets kunnen online aangevraagd worden à € 20,- per persoon. Online voorregistratie is verplicht. Parken is voor iedereen gratis.

Logo_RMV_Gorinchem.jpg Klik om te vergroten

Nieuwsbrief Ontvang updates en speciaal door u geselecteerde onderwerpen in uw inbox! Aanmelden