Exposanten maken positieve balans op na Vakdagen Parket & Woninginrichter

18 oktober 2016

In totaal bezochten 6.466 geïnteresseerden Vakdagen Parket & Woninginrichter op 10, 11 en 12 oktober in Evenementenhal Gorinchem. Exposanten kijken met een zeer positief gevoel terug op het driedaagse vakevenement waar ze in contact kwamen met veel kwalitatieve bezoekers. Voor Dave Amweg van OCS Interiors werd het een editie om niet te vergeten: hij mag zich de beste woningstoffeerder van Nederland noemen.

Exposanten positief

Niet alleen de beursorganisatie laat weten positief terug te kijken op de vakbeurs, ook exposanten reageren optimistisch. “We waren onder de indruk van de gemoedelijke sfeer van de beurs. Het zakelijke resultaat wordt nog in kaart gebracht, maar er zijn met bestaande relaties banden aangehaald en er zijn goede nieuwe contacten gelegd”, zegt Edwin van der Wal van Toppoint. Ook Exposant De Vesting was erg te spreken over het beursverloop: “We introduceerden een nieuwe innovatie op de beurs en deze is super goed ontvangen met heel veel belangstelling.”

 

“Het is de enige vakbeurs voor de woninginrichters van Nederland. De beurs zorgde voor mooie leads. Bovendien was alles tot in de puntjes verzorgd in een mooie ambiance. We kijken alweer uit naar 2017”, laat Ivo Bergwerff van ABZ Raamdecoratie weten. Lars Versteeg van Flamingo Parket reageert ook zeer positief: “We hebben tijdens de beurs niet alleen veel bestaande klanten ontmoet, maar ook parketzaken die helemaal niet bij ons bekend waren. Bovendien waren we positief verrast over het enorme aantal bezoekers.”

 

Meer beursbeleving gerealiseerd

De intentie van de beursorganisatie om dit jaar extra beleving te creëren op de beursvloer, is meer dan geslaagd. Voor het eerst was er een kennisprogramma met lezingen toegevoegd aan de beurs. Inspirator Lucinda Douglas gaf een presentatie over ‘Het regent klanten’, waarin sales als sexy gepresenteerd werd.

 

Maar er was veel meer. Zo kregen bezoekers interieuradvies, waren er diverse showrooms, demonstratiewedstrijden meubelstofferen met enthousiaste leerlingen van HMC MBO Vakschool (Hout- & Meubileringscollege) en natuurlijk het NK Woningstofferen. Na drie spannende wedstrijddagen en de nodige media-aandacht, mag Dave Amweg van OCS Interiors zich de allerbeste woningstoffeerder van Nederland noemen.

 

Opbrengst naar Stichting Vliegende Meubelmakers

Naast het NK Woningstofferen was er ook een wedstrijd meubelstofferen op de beursvloer. Deze werd gewonnen door Trudy Ruyter van HMC MBO Vakschool. De stoelen van deze wedstrijd zijn voor 600 euro gekocht door Johnny Coutinho. Dit geldbedrag gaat naar Stichting Vliegende Meubelmakers. Deze stichting biedt op verzoek praktische en vrijwillige hulp aan projecten in ontwikkelingslanden. Vliegende Meubelmakers is bovendien aangesloten bij HMC MBO Vakschool.

 

VPWI Gorinchem 2017

Binnenkort wordt de datum voor Vakdagen Parket & Woninginrichter 2017 bekend gemaakt. De beursorganisatie heeft in aanloop naar de beurs diverse partijen waaronder exposanten, bezoekers maar ook trendwatchers gecontacteerd om samen met hun mee te denken over de invulling van het programma in 2017. “Wij hebben tijdens deze editie een mooie kwaliteitsslag kunnen maken, deze koers willen wij in 2017 voortzetten. Zo zijn er onder meer gesprekken gaande over een zondagopenstelling voor die groep exposanten, die ondernemers willen ontmoeten die alleen op zondag de mogelijkheid hebben om een beursbezoek in te plannen. Denk dan onder andere aan kleinschalige familiebedrijven”, legt Debbie de Bruijn namens Evenementenhal uit.

 

De Bruijn: “Wij overwegen ook om voor deze groep een kinderopvang op de zondag te organiseren, zodat de ouders zich vakkundig kunnen laten inspireren en verkooporders kunnen plaatsen, terwijl de kinderen geëntertaind worden. Maar we zijn ook in gesprek over een verbreding van het assortiment op de beurs - wij hebben dit jaar reeds de eerste stappen genomen richting bijvoorbeeld de slaapkamer. Dit kan nog verder uitgebouwd worden. Mooie vooruitzichten dus, die wij voor het einde van het jaar uitgebreid gaan communiceren!”

32227278_web.jpg Klik om te vergroten

Nieuwsbrief Ontvang updates en speciaal door u geselecteerde onderwerpen in uw inbox! Aanmelden