Vakdagen Parket & Woninginrichter blijft concept verder vernieuwen

12 juli 2016

In aanloop naar Vakdagen Parket & Woninginrichter (VPWI) blijft Evenementenhal haar concept verder vernieuwen en moderniseren. De vakbeurs breidt onder meer uit met Het Stoffenplein, een demonstratiewedstrijd meubel stofferen en demo’s parketleggen en onderhouden. VPWI richt zich dit jaar ook nadrukkelijker op wandbekleding, raamdecoratie en stoffering.

 

Introductie van Het Stoffenplein

Het concept van VPWI is de laatste maanden behoorlijk vernieuwd met als doel netwerken, inspiratie en kennisdeling meer ruimte te geven op de beursvloer. Dit jaar breidt de beurs onder meer uit met Het Stoffenplein. “Dit is een plein waar uitsluitend leveranciers van meubelstoffen, gordijnstoffen en toebehoren zich gezamenlijk presenteren. Met de introductie van dit plein, krijgen belangstellenden de kans om op een laagdrempelige manier deel te nemen aan de beurs”, zegt Debbie de Bruijn van Evenementenhal.

 

Interactiviteit neemt toe

Verder neemt de interactie en beleving op de beursvloer voor zowel exposanten als bezoekers verder toe. Er wordt voor het eerst een demonstratiewedstrijd meubel stofferen georganiseerd in samenwerking met HMC MBO Vakschool (Hout- en Meubileringscollege). Door het toevoegen van deze wedstrijden is de vakbeurs zeer interactief en de bezoeker ervaart direct de pracht en variatie binnen het vak. Ook het NK Woningstofferen vindt plaats op de beursvloer en wordt eveneens in samenwerking met HMC MBO Vakschool georganiseerd.

 

Meer aandacht voor wandbekleding, raamdecoratie en stoffering

VPWI besteedt dit jaar ook meer aandacht aan wandbekleding, raamdecoratie en stoffering naast de gebruikelijke vloeren. “Mede door Het Stoffenplein willen wij deze sector tijdens komende editie extra onder de aandacht brengen. Daarmee is VPWI de enige vakbeurs in Nederland die zich richt op deze branches”, aldus De Bruijn.

 

Kennisprogramma breed inzetten

De vakbeurs beschikt dit jaar voor het eerst over een omvangrijk kennisprogramma met onderwerpen als cijfers & trends, customer journey en nieuwe businessmodellen in de retailsector. Zo blijven brancheprofessionals op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de markt.   

 

Beursinformatie en aanmelden

VPWI in Evenementenhal Gorinchem is jaarlijks goed voor ruim 8.000 bezoekers. Het is daarmee een platform met een groot bereik en daarnaast de enige Nederlandse vakbeurs in deze sector. In 2016 vindt het driedaagse evenement plaats op 10, 11 en 12 oktober. Belangstellenden kunnen hun stand boeken via www.evenementenhal.nl/vpwi.  

VPWI-web.png Klik om te vergroten

Nieuwsbrief Ontvang updates en speciaal door u geselecteerde onderwerpen in uw inbox! Aanmelden