Succesvolle vakbeurscombinatie InfraPro en Recycling stellen Circulaire Economie centraal

23 juni 2016

Na het succes van 2015 bundelt InfraPro ook de komende editie haar krachten weer met vakbeurs Recycling in Evenementenhal Gorinchem. InfraPro staat dit jaar in het teken van ‘Circulaire Economie’. Ook wil Evenementenhal extra aandacht besteden aan starters, ZZP’ers en aan bouwmachines en –materieel.

Thema: Circulaire Economie

InfraPro 2016 staat in het teken van ‘Circulaire Economie’. In een dichtbevolkt land als Nederland is er een grote druk op het gebruik van infrastructuur. Zeker met de verwachte bevolkingsgroei. De grond-, weg- en waterbouw is met het lichte herstel van de economie daarom volop in beweging. Opdrachtgevers focussen zich nog steeds op prijs, maar innovatieve oplossingen, duurzaamheid en omgevingsbewustzijn spelen een steeds belangrijkere rol en gaat het in de toekomst alleen maar meer worden. Daarom kiest Evenementenhal voor het thema Circulaire Economie.

 

Grote spelers binnen de branche maakten eerder al afspraken jaarlijks te investeren in emissiereductie en circulaire bedrijfsprocessen. Ook tekenden zij het ‘Mission Statement Fair Infra’ waarmee zij zich committeerden aan het doen van een icoonproject op het gebied van energiebesparing, vergroening of circulair materiaalgebruik. Op deze vakbeurs krijgen exposanten de mogelijkheid hun bijdrage aan de circulaire economie te presenteren aan duizenden vakspecialisten. Daarnaast zorgt de combinatie met Vakbeurs Recycling (en haar circulaire innovaties) en de speciale ‘Must See Route’ voor extra exposure.

 

Circulaire economie: machines

Verder zijn machines niet weg te denken binnen de Infrawereld en leveren een grote bijdrage aan de circulaire economie. Denk hierbij aan emissievrije productinnovaties als: accutrilstampers, rupsdumpers en graafmachines. Heeft een bedrijf Infra gerelateerde machines die duurzaam zijn gebouwd, machines die duurzaam fabriceren of draagt hun onderneming bij aan een duurzaam proces door reparatie binnen de grond-, weg- of waterbouw, dan mogen zij als infrapionier niet ontbreken op de beursvloer.

 

Bouw- en sloopstraat op beursvloer

De combinatie met vakbeurs Recycling komt onder meer tot uiting met de Bouw- en sloopstraat op de beursvloer. Producten worden tot afval verwerkt en weer van grondstoffen naar producten ontwikkeld. Op de Bouw- en sloopstraat komen InfraPro en Recycling samen. Exposanten van beide beurzen kunnen hier op interactieve wijze hun producten presenteren. Evenals machines en/of processen die gerelateerd zijn aan bouw- en sloopafval dat vrijkomt tijdens infra-gerelateerde werkzaamheden.

 

Aandacht voor starters en ZZP’ers

De beursorganisatie van Evenementenhal wil dit jaar op de beursvloer extra aandacht besteden aan de starters en ZZP’ers. Jonge ondernemers zijn de toekomst van de markt. Vaak bieden zij zeer innovatieve toepassingen die goed gebruikt kunnen worden bij grote projecten. Middels een Startersplein biedt Evenementenhal deze jonge ondernemers (tot en met 3 jaar) een podium om de doelgroep van InfraPro te ontmoeten tegen een speciaal tarief. Belangstellenden kunnen hiervoor contact opnemen met Amanda van Goolen (Tel.: 0183-680661, of e-mail: amandavangoolen@evenementenhal.nl).

 

InfraPro vindt plaats op 25, 26 en 27 oktober in Evenementenhal Gorinchem. Meer beursinformatie en/of aanmelden als exposant: www.evenementenhal.nl/infrapro

shutterstock_97437467.jpg Klik om te vergroten

Nieuwsbrief Ontvang updates en speciaal door u geselecteerde onderwerpen in uw inbox! Aanmelden