Glas Award 2016 uitgereikt tijdens S.G.A. Vakdagen Gorinchem

11 april 2016

In dit najaar wordt tijdens Schilder, Glas en Afbouw (S.G.A.) Vakdagen in Evenementenhal Gorinchem de Glas Award 2016 uitgereikt. Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland, reikt dit jaar de prijzen uit op het speciale Glasplein.

Voor de achtste keer wordt op woensdag 9 november 2016 tijdens S.G.A. Vakdagen in Gorinchem de tweejaarlijkse Glas Award uitgereikt aan Nederlandse en Belgische bedrijven. De Glas Award wordt toegekend aan een bijzondere toepassing van vlakglas, een innovatief product of een spraakmakend proces of initiatief in de vlakglassector.

Maar ook product- of organisatorische innovaties, evenals elk ander succesvol initiatief (bijvoorbeeld ter promotie van de toepassingen van vlakglas in het in- of exterieur) worden verzocht in te schrijven. Hiervoor kan een Innovatie Award gewonnen worden.

Vakgroep GBO roept glasbedrijven, opdrachtgevers, architecten, gevelbouwers en andere bedrijven uit de glassector op om zich aan te melden. Het ingevulde wedstrijdformulier en ondersteunende informatie zoals foto’s, moeten voor 1 september 2016 in het bezit zijn van de vakgroep. Het project, de toepassing of het initiatief moet na 1 september 2014 zijn uitgevoerd.

Doorgaans worden vijf van de inzendingen genomineerd voor de Glas Award en de Innovatie Award. Dit gebeurt door een onafhankelijke jury. De jury heeft ook dit jaar veel aandacht voor kleinere initiatieven en projecten. Inschrijven kan via www.glasbrancheorganisatie.nl. De prijzen worden uiteindelijk uitgereikt door Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland.

Glasplein met 15 fabrikanten
Deze feestelijke gebeurtenis vindt plaats op het Glasplein in Evenementenhal Gorinchem. Daar bundelen zo’n 15 glasfabrikanten, -leveranciers en -kunstenaars hun krachten tijdens de beurs. Het gezamenlijke doel van de ondernemers is om de markt door middel van demonstraties en tentoonstellingen meer informatie te geven over de glasbranche. Meer beursinformatie over S.G.A. Vakdagen is te vinden op www.evenementenhal.nl/sga.

Nieuwsbrief Ontvang updates en speciaal door u geselecteerde onderwerpen in uw inbox! Aanmelden