Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen: machtig binnen- en buitenterrein

14 maart 2016

De tiende editie van Aqua Nederland Vakbeurs wordt gecombineerd met RioleringsVakdagen. De opzet van deze ijzersterke vakbeurscombinatie wordt op 15, 16 en 17 maart in Evenementenhal Gorinchem groots gepresenteerd. Met een volle beursvloer, een nieuw demonstratieterrein in de buitenlucht, een omvangrijk kennisprogramma en een speciaal Career Event op de derde beursdag.

Meer dan 300 exposanten en bijna 10.000 bezoekers staan ieder jaar garant voor het succes van Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen. Zo ook in 2016, want inmiddels hebben zich 320 exposanten aangemeld. Tijdens de vakbeurs organiseert NWP, Water Alliance en ENVAQUA de Nationale Watertechnologie Week 2016 met als centraal thema: ‘De waarde van water, nu en later’. Dat wil zeggen: naast een bomvolle beursvloer, ook drie dagen inspirerende seminars en workshops met elke dag een andere invalshoek.

Industry & Food
Op beursdag één vindt het seminar Industry & Food plaats. Onderwerpen als efficiënter watergebruik, energiebesparing en het sluiten van de waterkringloop worden gebracht vanuit het perspectief van de industrie. Welke ontwikkelingen vragen om creatieve technologische oplossingen en hoe wordt samengewerkt met de watersector om de technologische ontwikkelingen zo in te zetten, dat het van waarde wordt voor de industriële sector.

Afvalwater & Drinkwater en MKB & Oost-Europa
De seminars Afwaterwater en Drinkwater worden op 16 maart gehouden. Deze beginnen met een plenaire sessie en daarna worden de seminars gesplitst. Een dag later krijgen deelnemers een inkijkje in de mogelijkheden voor de Nederlandse watersector in Midden- en Oost-Europa. Mkb-ers met ervaring in de regio delen hun ervaringen en visie op de markt. Het Enterprise Europa Network (EEN) geeft een overzicht van mogelijke Oost-Europese partners en wat het netwerk voor de deelnemers kan betekenen. Daarnaast komen verschillende praktijkvoorbeelden aan bod en is er voldoende mogelijkheid tot netwerken. Alle seminars duren van 9.00 tot 12.30 uur. Op vertoon van een registratie voor de vakbeurs is deelname aan de seminars gratis.

Career Event
Tevens vindt op donderdag 17 maart tussen 15.00 en 17.00 uur een Career Event plaats. Dit event is speciaal voor jonge bezoekers, studenten en young professionals. Het doel is om hen te enthousiasmeren voor de branche, het onder de aandacht brengen van vacatures en het adviseren van starters. Career Events wordt in samenwerking met Jong KNW, Human Capital Water en H2O-job georganiseerd. Om gratis deel te nemen aan dit evenement, is het noodzakelijk om eerst het e-ticket voor de beurs te registreren. Vervolgens kunnen belangstellenden zich aanmelden via Anna Knol: aknol@h2o-job.nl.

Demonstratieterrein
Naast het uitgebreide kennisprogramma en de beursvloer, breidt RioleringsVakdagen dit jaar uit met een speciaal demonstratieterrein in de buitenlucht. Op dit demonstratieterrein presenteren of demonstreren exposanten technieken die eerder niet of moeilijk zichtbaar waren. De buitenlucht biedt hier namelijk alle ruimte voor. Mede door deze uitbreiding wordt de vakbeurs groter en interessanter dan ooit. Daarnaast biedt het voor bezoekers extra netwerkmogelijkheden op de beursvloer.

E-tickets en meer informatie
Bezoekers kunnen e-tickets registeren via www.evenementenhal.nl/aquario-go. Het volledige beursprogramma inclusief alle details omtrent seminars is te vinden op www.evenementenhal.nl/aqua of www.evenementenhal.nl/rioleringsvakdagen.

Nieuwsbrief Ontvang updates en speciaal door u geselecteerde onderwerpen in uw inbox! Aanmelden