Vakkanjers groot succes!

10 april 2015

Ook medaille voor Junior Vakkanjers Gilde Vakcollege Techniek Gorinchem

Eerst plaats voor Zuid-Hollandse Vakkanjers in oefeninterland voor WorldSkills

De oefeninterland voor WorldSkills 2015 heeft de Zuid-Hollandse Vakkanjers Mitchel Mulder en Diewer van der Schoor de eerste plaats opgeleverd. De twee mechatronicatalenten van ROC Mondriaan in Den Haag lieten in Gorinchem collega’s uit Engeland, Singapore en Marokko achter zich. De Vakkanjers (techniektalenten van ROC’s en bedrijven) vertegenwoordigen Nederland in augustus tijdens de wereldkampioenschappen voor jonge vakmensen in São Paulo.

WorldSkills
Zestien Nederlandse Vakkanjers namen het afgelopen week op tegen technische talenten uit onder meer Canada, Singapore, Japan en Frankrijk, als voorbereiding op WorldSkills 2015. Deze wereldkampioenschappen voor jonge vakmensen zijn van 11-16 augustus in São Paulo, Brazilië. De Vakkanjers strijden daar om de wereldtitel in vakken als robotica, lassen, CNC-frezen en elektrotechniek gebouwen.

Vmbo-talenten
Tegelijk met de oefeninterland was in Gorinchem ook de finale van de Junior VakkanjerWedstrijden, voor technische vmbo-talenten. Ook hier vielen Zuid-Hollandse techniektalenten in de prijzen: leerlingen van Gilde Vakcollege Techniek in Gorinchem werden eerste met hun zelfgebouwde mobiele veldkeuken en mogen zich Nederlands kampioen noemen.

Over (Junior) Vakkanjers
De (Junior) VakkanjerWedstrijden zijn een activiteit van TechniekTalent.nu, een samenwerkingsverband van acht technische sectoren, in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties. Met de (Junior) VakkanjerWedstrijden wil TechniekTalent.nu de vaktrots, het vakmanschap en de instroom van jonge technici stimuleren. Kijk voor meer info op www.devakkanjers.nl.

De Zuid-Hollandse (Junior) Vakkanjers die in de prijzen vielen tijdens Game On in Gorinchem:

Oefeninterland Vakkanjers:
Mitchel Mulder (Den Haag) / Mechatronica / ROC Mondriaan, Den Haag: EERSTE
Diewer van der Schoor (Delft) / Mechatronica / ROC Mondriaan, Den Haag: EERSTE

Junior Vakkanjers, duo’s (mobiele veldkeuken):
Gilde Vakcollege Techniek, Gorinchem - Marger-techniek: EERSTE

Diewer.jpg Klik om te vergroten Prijswinnaars_IE.jpg Klik om te vergroten

Nieuwsbrief Ontvang updates en speciaal door u geselecteerde onderwerpen in uw inbox! Aanmelden