Herstel in beurzensector

22 mei 2014

Uit analyse Beurzen Monitor over 2013 blijkt de verstevigde greep van Evenementenhal bij vakbeurzen in Nederland. Marktaandeel naar 20%!

De beurscijfers van 2013 sluiten aan bij de economische signalen en laten de eerste tekenen van herstel zien. Dit blijkt uit nieuwe Beurzen Monitor van onderzoeksbureau Respons in samenwerking met branchevereniging CLC-VECTA. In 2013 vonden er 587 vak- en publieksbeurzen plaats die 6,7 miljoen bezoeken genereerden. In totaal gaven de beursbezoekers 413 miljoen euro uit.

Sinds 2003 stelt Respons ieder jaar de branchecijfers beurzen op en levert hiermee inzicht in essentiële aspecten van vak- en publieksbeurzen in Nederland voor professionals en de branche. Voor het onderzoek werd gebruik gemaakt van gegevens van beursorganisatoren en accommodaties. Deze gegevens worden het hele jaar continu bijgehouden in de Beurzen Monitor Online, de actuele database van alle vak- en consumentenbeurzen (vanaf 1.000 bezoeken) in Nederland. De analyse van de beurzeninformatie over 2013 heeft plaatsgevonden in de maanden maart, april en mei 2014.

“De beurscijfers zijn van grote betekenis omdat deze inzicht geven in de ontwikkelingen binnen de branche. De cijfers van 2013 laten sluiten aan bij de economische signalen en laten de eerste tekenen van herstel zien. Het totaal aan gehuurde oppervlakte voor beursdeelname is gegroeid en bereikt weer bijna het niveau van 2011 en het aantal beurzen, met name publieksbeurzen, is flink toegenomen. De mediumbestedingen – bij vak- en publieksbeurzen – nemen voor het eerste sinds twee jaar weer toe Een ander positief beeld dat uit de cijfers valt op te maken is de waardering van de bedrijven voor het medium. Het aantal exposanten blijft licht stijgen”, aldus Riemer Rijpkema, directeur CLC-VECTA.

Bron: www.respons.nl

factsheet.jpg

Gorichem-059.jpg Klik om te vergroten

Nieuwsbrief Ontvang updates en speciaal door u geselecteerde onderwerpen in uw inbox! Aanmelden